Restaurant tips

På fredag hadde jeg en pizza-date med en barndomsvenninne jeg ikke har sett på flere år, noe som resulterte i en helaften nede på Aker brygge. Vi klarte å sikre oss et bord på uteserveringen nede på Eataly, et sted jeg jeg besøkte hyppig for noen år tilbake. 

Fredagens date fikk meg til å huske på hvorfor jeg alltid har vært så glad i dette stedet, pizzaen på Eataly stiller virkelig i en klasse for seg selv. Hvis du har tenkt deg på Aker brygge for å spise pizza i løpet av sommeren så vil jeg anbefale deg å ta turen innom dette stedet, da vil du skjønne hvorfor de har fått så mange priser for pizzaene sine opp gjennom årene. 

På fredag bestilte jeg Pizza perfekta estate, en pizza med krem av mascarpone og trøffelpuré, tynne skiver squash toppet med parmaskinke og limesaft. Hørtes ikke det deilig ut? Denne pizzaen ble kåret til Norges 3. beste pizza i 2014. 

Det skal ikke gå så lang tid til neste pizza-date på brygga, et perfekt sted å tilbringe en fredagskveld i Oslo!

Flower Power

Her kommer et lite bildedryss fra lørdagens utdrikningslag, en fargerik hippie-fest passet perfekt i det deilige sommerværet.

Sprudlende mennesker, strålende sol og fargerike klær, da er det umulig å ikke la seg rive med! 

Sommeren 2018 <3 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En grønn start på helgen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Har dere tatt fatt på helgen?

Helgen min fikk en grønn start, jeg startet fredagen med å lage Matcha pannekaker.

En smaksrik pannekake som gjør godt for kroppen! 

 

Du trenger følgende:

3 egg, 2 ts matcha pulver, 2 dl finmalt rugmel, 1 dl hvetemel, 2 dl soyamelk. ( prøv deg litt frem med melet til du får den konsistensen du ønsker på røren)

 

Jeg liker å lage pannekakene små og tykke, da er du sikker på at de ikke faller i fra hverandre under stekingen.

Server dem med bringebær, akasiehonning, sitronmelisse og et lett dryss med melis. Mums! 

Nyt fredagskvelden <3 

 

Summer collage

Nyter dere solskinnsdagene? 

Jeg kan ikke huske at jeg har opplevd så fint sommervær i mai tidligere, dette er over all forventning! De siste dagene mine har kun gått med til å vandre rundt i gatene og nyte solstrålene, jeg tilbringer minimalt med tid inne i leiligheten. Bloggen har fått en liten sommerferie allerede i mai, det sier litt om hvor heldige vi har vært med været! I og med at turgåing fremdeles er den eneste treningen jeg kan gjøre med ryggen min blir det fort 3-4 turer i løpet av en dag. Jeg var egentlig møkkalei  etter flere måneder med trasking rundt i Oslos gater, men nå er det helt fantastisk å være utendørs. Har dere merket dere at det ligger en deilig duft av syriner i alle gatene nå? Det er et sikkert tegn på sommer! 

Her kommer sommerens første collage fra mobilen min, for det meste små glimt jeg har plukket opp på mine mange vandringer i solsteiken. 

Sørg for st dere nyter dagene maksimalt, det er slike dager vi lengter etter resten av året <3 

17.mai 2018

Er formen fin etter gårdagens feiring?

17.mai er uten tvil en beste dagen i året, det tror jeg de fleste vil skrive under på. Feiringen her i Oslo ble helt super, jeg koste meg fra morgen til kveld! Det er så hyggelig med alle de fine feststemte menneskene som fyller gatene, jeg skulle ønske jeg kunne spolt tilbake og tatt den samme runden en gang til 🙂 

 

 

 

 

 

 

Preparing

Begynner dere å komme i land med forberedelsene for morgendagen? 

Jeg tror det har gått med mengder med sølvpuss og Pavlova-røre rundt om i de norske hjem i dag, det er siste innspurt før årets morsomste dag setter i gang! Her står både rekesmørbrød og Pavlova klart, nå gjenstår det kun å få strøket skjorten. 

Jeg stakk egentlig bare innom for å ønske dere en fantastisk feiring i morgen, nyt dagen og alt det den har å tilby <3  Sørg for å få i deg rikelig med Pavlova og rekesmørbrød, på 17.mai er det faktisk to av de tingene som det helt klart er obligatorisk å sette tennene i.

Husk på at walk of shame I bunad er en av de tingene det tar år å komme over 😉 

Ha en fantastisk feiring kjære venner! 

(Følg med på @jonlundemoen på Instagram for å få med dere feiringen her i Oslo)

Beach, please.

//samarbeidspartner

God morgen 🙂 

Sommervarmen har fanget meg, jeg kan fremdeles ikke helt forstå at sommeren virkelig er i gang! De siste dagene har leiligheten hatt en temperatur som kan sammenlignes med sommeren på Gran Canaria, det eneste riktige er å trekke utendørs hvor det er litt mer bevegelse i luften. I går dro jeg ut til Huk fra morgenen av for å grille pølser og sole meg, norsk sommerfølelse på sitt beste! Det er ikke ofte jeg oppsøker badestrender før vi har passert 17.mai, jeg tror faktisk det er første gang det har skjedd. Noe jeg helt klart kan bli vant til! 

Det som er viktig å huske på nå som solen har inntatt landet er å beskytte huden, noe som er ekstremt viktig. Solen kan gjøre ekstreme skader på huden vår, skader som kan få utrolig kjipe konsenkvenser. Jeg beveger meg ikke ut i solen uten å ha solfaktor 50 i ansiktet, noe jeg vil anbefale alle å bruke. Mange er fremdeles redd for å ikke bli brun når de bruker en høy solfaktor, en myte det er på tide at vi legger fra oss. 

Jeg har skrevet om mine to favoritter tidligere, men det er et tema  som er like aktuelt gang på gang. Jeg pakker alltid med meg Solar+Protect Fluid SPF 50 og Sensiderm Sun Cream SPF 50 i strandbagen, da vet jeg at huden min er i trygge hender. 

Sensiderm Sun Cream SPF 50 er en deilig solkrem med maksimal beskyttelse. Kremen trekker seg fint inn i huden uten å legge seg som en klissete lag på utsiden, den føles som en vanlig fuktighetskrem. Dette er en solkrem med intensiv UV-beskyttelse. 

Solar + Protect Fluid SPF 50 er et “on top” produkt som påføres over dine daglige kremer ved behov, et produkt som passer for alle hudtyper. Dette produktet kan brukes både over og under make-up, den har en lett konsistens som trekker fint inn i huden. 

I dag blir det ikke noen lat dag på stranden, onsdagen starter med sykehusbesøk. Jeg har fått time hos en spesialist som skal undersøke ryggen min, nå er det bare til å krysse fingrene for at jeg får litt mer informasjon om hva som skjer. Etter flere måneder med venting kan jeg love dere at jeg begynner å bli rastløs, endelig blir det kanskje en løsning på ting! 

Etter sykehusbesøket mitt er det på tide å sette i gang med forberedelsene til årets 17.mai feiring, det blir ingen feiring uten en stor digg Pavlova på bordet. Jeg har fremdeles ikke bestemt meg for hvilken variant jeg skal gå for i år, det er stor mulighet for at jeg ender opp med å lage flere forskjellige varianter i mini utgaver. kanskje noen av dere har noen juicy favoritter? Legg gjerne igjen tips i kommentarfeltet 🙂 

Ekebergparken

Den beste kjøpet jeg har gjort på lenge er uten tvil den nye sykkelen min, det er så digg å dra ut på sykkeltur når det er så fint vær! Jeg har lakkert om sykkelen så nå er den så klar som den kan bli for sesongen. Det nye gliset mitt skal bli med på mye morsomt fremover! Bortsett fra å gå så er sykling den eneste treningen som ikke slår ut på ryggen min nå, endelig en aktivitet jeg kan gjøre som ikke går utover ryggen. Jeg er så klar for å øke aktivitetsnivået mitt igjen! 

I dag syklet vi opp til Ekebergparken, et av de få stedene jeg ikke har vært på her i Oslo. Jeg har vært på restauranten flere ganger, men selve parken har jeg ikke vært i før i dag. For et vakkert sted, helt klart en ny favoritt! Det var så deilig å komme seg litt ut av sentrum, her oppe er det en helt spesiell ro blant de store trærne. 

Denne dagen har virkelig vekket opp sommerfølelsen her hos meg, måtte vi ha mange slike dager i vente <3