#TRAVEL

Årets andre tur er planlagt!

I sommer er vi invitert til Polen i bryllup til en barndomsvenn av meg, jeg gleder meg ekstremt mye til å se hva Polen har å tilby. Etter å ha søkt litt rundt på nett er jeg blitt veldig giret på å farte litt rundt, det er så mange fine steder jeg vil besøke der borte. Prisene er veldig lave i forhold til her hjemme, jeg måtte sjekke to ganger når det kommer til både hotell spa. En ting er sikkert, dette er et sted hvor vi kommer til å få mye for pengene! 

Kom gjerne med tips på både hotell, restauranter og spennende steder vi bør besøke, det er alltid morsomt med anbefalinger fra dere lesere. 

Photo/weheartit

LØRDAG PÅ LØKKA

 

Sol og blå himmel gjør underverker nå på vinteren, herregud for en deilig lørdag det har vært! Jeg har ruslet rundt nede på Grunerløkka i dag, snoket litt rundt i mine favorittbutikker som ligger på den siden av byen. Det er et perfekt sted å finne inspirasjon, jeg elsker alle de forskjellige nisjebutikkene som ligger rundt om på løkka. Her finner du et bra utvalg av det meste, en rekke butikker som har spesialisert seg på forskjellige godbiter.

Jeg fant ingen spesielle plagg i dag, men det var rett før jeg dro mastercardet og kjøpte med meg en gedigen koffert fra Louis Vuitton. En dag skal jeg ha en slik vintage koffert, det er en av de tingene jeg virkelig ønsker meg!

 

 

 

Dagens kupp ble gjort på Olivenlunden, jeg var ikke klar over at de hadde så mange trøffelprodukter. I kveld er det endelig tid for trøffeldate! Jeg har handlet inn forskjellige godbiter som skal nytes maksimalt. Jeg har ikke spist trøffelpasta på flere år, noe som helt klart er en av mine favorittretter. Trøfler minner meg sånn om Paris, det var der jeg ble helt forelsket i den fantastiske smaken. På Olivenlunden fikk jeg også en smaksprøve på en av de beste suppene jeg noen gang har smakt, noe jeg skal prøve å få til å lage selv her hjemme. Jeg skal dele oppskriften med dere når jeg har fått testet den ordentlig ut. 

Nyt lørdagen, det er faktisk det den er til for <3 

BLUE DONUTS

Jeg kan bekrefte ryktet om at  Dagny´s serverer byens saftigste donuts, de smelter virkelig på tungen! De har stadig noen nye kreasjoner på gang, i dag var det denne blå herligheten som stod på menyen. Himmelblå donut med stjerner og regnbuefarget strøssel, slik må man bare bli i godt humør av! Noe sier meg at dette kommer til å bli min nye favoritt-cafe her i nabolaget 🙂 

Stephen er tilbake i Oslo på fulltid, så hyggelig å endelig få catche opp igjen. Reunion og donuts, det er fredagen sin det! 

After exercising I always eat donuts. 

Just kidding! 

I dont exercise.

Nyt helgen <3 

Friday

Da var det fredag igjen <3

Har dere noen morsomme planer for helgen? Her blir det en rolig helg, jeg begynner å bli ganske mettet av å være sykemeldt. Jeg har allerede begynt nedtellingen mot MR på mandag, det skal bli så deilig å endelig få et svar på hvor problemet ligger. Slik det ser ut nå så er jeg redd for at det kan være en prolaps, hvis ikke er det burde vel smertene vært borte til nå? Men jeg krysser fremdeles fingrene for at det kun ligger muskulært. Det er på tide at jeg snart får ta fatt på kundelistene mine, og alt det andre morsomme 2018 har å tilby!

En annen ting som er kjipt med å være sykemeldt er at jeg ikke får mulighet til å ta del i moteuken her i Oslo, jeg er så glad for at det er så mange flinke influencers som sørger for at jeg får sett det meste på sosiale medier. Jeg satser på at alt snart er tilbake der skal være, dette trigger tålmodigheten min til de grader 🙂

Både legen og kiropraktoren min sier jeg må bevege meg mest mulig, så jeg starter helgen med en god tur rundt haugen. Etter det skal jeg på lunch med en kamerat, jeg har planer om å teste ut en cafe som ligger rett nede i gata her. Er det ikke innafor med en doughnut nå når det er helg? Det er en skam at jeg fremdeles ikke har fått vært på Dagnys som ligger rett nedenfor leiligheten vår. Deres fargerike oppdateringer på Instagram har fristet meg i månedsvis.

Nyt fredagen kjære venner, finn på noe morsomt!

Hjemmelaget pai med skinke og brokkoli

Sliter du med å finne på nye ting å lage til middag?

Det er noe jeg tror de fleste av oss gjør, vi kan fort bli hengende fast i det samme sporet. I dag bestemte jeg meg for å prøve å lage noe jeg aldri har laget før, hjemmelaget pai med brokkoli, og og skinke. Jeg har alltid trodd at det var veldig avansert å lage pai, noe det ikke er i det hele tatt!  Du kan lage utallig mange varianter av denne klassikeren, hvis du får rester til overs så er det perfekt å spare de til lunch dagen etter. Paien kan spises både kald og varm.

Du trenger følgende:

Paibunn: 150 g smør, 200 g hvetemel og 3ss vann.

Paifyll: 1/2 brokkoli, 1 pakke med god skinke, 2 ss rømme, 1 neve med revet ost, 6 egg, salt og pepper. 

Slik gjør du:

Paibunn: Smuldre sammen smør, vann og mel til du får en jevn og fin deig, pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i en time. Trykk deretter ut deigen i en smurt paiform, få den så tynn som mulig. Ta så en gaffel og stikk mange små hull i hele paibunnen. Sett formen inn i ovnen på 200 grader i 15 minutter. 

Paifyll: Kutt opp skinke og brokkoli i små biter som du fordeler jevn utover hele bunnen. Pisk sammen egg og rømme til alt er pisket godt sammen, jazz opp blandingen med litt salt og pepper. Hell eggerøren over grønnsakene og topp det hele med litt revet ost. Paien skal stekes på midterste rille i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter. 

Server paien sammen med noe grønt, jeg valgte noe så enkelt som spinat og agurk. Venter du gjester i nærmeste fremtid? Hva med å servere et utvalg av forskjellige minipaier? 

SALE

Januar er helt klart en måned hvor du kan sikre deg en bra godbiter på salg!

Jeg stakk innom Zara på vei hjem fra kiropraktoren i går for å se på en bukse jeg hadde sett på nett, jeg må ha hatt en god dose flaks i går for nå var buksen satt ned til 149,-. Hvor sykt er ikke det? Garderoben min er underernært på lekenhet for tiden, denne buksen vil gjøre underverker med det! Det lønner seg å ta en titt på nettbutikkene nå i januar, dette er en måned hvor du har mulighet for å sikre deg en rekke bra kjøp uten at det går for hardt utover lommeboken. 

When it´s cold outside

Lar du deg påvirke av vinterværet? Da skal jeg gi deg et lite tips som funker glimrende for meg! Dra for gardinene, lag deg en fargerik smoothie bowl, skru opp varmeovnen og sett på musikk som minner deg om sommer og sol. Det var det som fikk meg til å orke å ta tak i siste del av regnskapsåret 2017 i dag, nå er nesten alt klart for å sendes inn til regnskapsføreren min. Dette fungerer hver eneste gang, det hjelper sjeldent på motivasjonen å stirre ut på snøkaoset som herjer i gatene. Det er koselig med vintervær, men det er verre med de dagene hvor det blåser opp. 

Mens jeg holdt på med regnskapet mitt tikket det inn en gladnyhet i innboksen min, jeg har fått en forespørsel fra noen som ønsker at jeg skal levere et bidrag til en bok. Jeg skal bidra med bilde og tekst til en bok som er fin på de dagene som kanskje trenger en ekstra dose farge. Nå må jeg bare finne det perfekte bildet som klarer å formidle akkurat det jeg tenker. Dette blir morsomt! 

URBAN JUNGLE

Er det ikke en kul fotovegg vi har fått? Vi holder på å teste ut noen grønne “fliser” på badet vårt her hjemme, vi snakker urban jungel på høyt nivå! Dere skal få se mer av den senere, først må vi bare prøve oss litt frem her hjemme. 

Har mandagen deres vært bra? 

Jeg startet uken med en natt med minimalt med søvn etter å ha vært litt uheldig med en sushi levering i går kveld, den fisken hadde garantert sett bedre dager… Den søvnløse natten gjorde at jeg ble hengende litt etter med alt i dag, jeg fikk liksom aldri helt gang på mandagen. Det eneste produktive jeg fikk gjort i dag var å dra til kiropraktoren for å jobbe videre med ryggen min, heldigvis begynner muskulaturen å løsne litt opp. Nå krysser jeg bare fingrene for at ventetiden på MR går fort som f, det hadde vært så deilig å snart få et svar på hva som egentlig er problemet med ryggen. 

Vet dere hva som gjør underverker etter en litt kronglete start på mandag? Legg på et tykt lag med ansiktsmaske og sett på en bra film, det kurerer det meste 🙂

Because it´s sunday

God morgen <3 

Har helgen vært bra så langt? 

Jeg har sovet 11 timer sammenhengende i natt, endelig fikk jeg tatt igjen litt etterlengtet søvn! Det blir en behagelig søndag her i dag, vi startet dagen med bananpannekaker og kaffe på sengen. Solen skinner over Oslo, jeg har store planer om å få til en ordentlig søndagstur i det fine været. På søndager pleier jeg alltid å legge turen ned til løkka, jeg elsker å snoke rundt i de små bruktbutikkene, samt ta en tur innom markedet. Det er alltid to ting jeg er på jakt etter, tekanne og krystallglass. Jeg har sett så mange fine eksemplarer på nett, men jeg har ikke lykkes i å finne noe jeg liker på de forskjellige bruktbutikkene enda. Men skattejakt på løkka er morsomt, man vet aldri hva man kommer over. 

Nyt søndagen!