Kjøttfri mandag

Av og til er det digg med noe hot som pirrer smaksløkene, det gjør denne oppskriften på den kjøttfrie pastaretten jeg har satt sammen. Jeg elsker å eksprimentere med matlaging, det er en hobby jeg har hatt helt siden jeg var liten. En del ganger går det riktig galt, men når jeg først treffer så blir det noen nye spennende smaker som får plass i kokeboken. 

Denne retten tar litt tid å lage, men det er så verdt det! 

Du trenger følgende: 

Tomatsaus: 2 ss tomatpuré, 1 boks hakkede tomater, 1 boks kidneybønner, 3 finhakkede chili, 2 fedd hvitløk, 1 ts salt og 2 ts sukker. Bland alt sammen i en gryte og la blandingen koke opp, etter at alt er kokt opp lar du blandingen stå og småkoke i rundt 45 minutter. Langtidskokingen gjør at smakene smelter fint sammen og gir en nydelig tomatsmak. 

Pasta: Jeg valgte den glutenfrie og økologiske linsepastaen fra Rema 1000, en anderledes og deilig pasta. (Denne pastaen fikk terningkast 6 da Norsk cøliakiforening testet belgfruktpaste)

Før servering strør du over finkuttet soltørket tomat, og topper det hele med fersk koriander. Jeg liker veldig godt å blande inn finkuttet koriander i tomatsausen, men da er det greit å være sikker på at de som skal serveres liker koriander. Koriander er som regel enten elsket eller hatet. 

Bon appétit <3 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg