mai 2016

planter,helsesko, og Ingrid Espelid tendenser

Meteorologene hadde helt rett når det kom til tropevarmen, sommeren har spredd seg utover hele Oslo i dag. Jeg har fått start på uken min, endelig er jeg i gang igjen. Det er ikke ofte jeg drar ned til sentrum på shopping, men i dag fikk jeg tatt meg en god runde! For første gang i livet så har jeg slitt ut alle jeansene mine, de har rett og slett mistet alt av form. Nå er det nye jeans på plass i garderoben, jeans som faktisk fungerer slik de skal. Alle vet hvor mye et par jeans kan gjøre, jeans som henger og slenger kan virkelig være din verste fiende! De jeansene jeg har gått med i det siste har ikke jobbet så veldig mye med å få meg til å føle meg fresh, de har vel egentlig jobbet mer mot meg. Det var pur lykke å dra på seg et par jeans som satt der de skulle, nå føles det som om rompen min sitter der den skal igjen. 

Jeg kom også over noen grønne sandaler fra Birkenstock, så nå kan de sorte få hvile seg litt. Det er uten tvil noe av det beste jeg har hatt på føttene, det er få ting som kan måle seg med de geniale sandalene! Det ble også en tur innom blomstertorget for å kjøpe med noen nye vekster til terrassen, så i løpet av sommeren blir det forhåpentligvis både jordbær og tomater rett utenfor døren. Det er rart hvordan fokuset mitt forandrer seg når det blir noen dager uten noen spesielle oppdrag, da har jeg en stor lidenskap for planter og matlaging. Tidligere så ble jeg ekstremt stresset når det var lite jobb, men nå har jeg lært meg å slappe av og nyte de dagene. De travle periodene kommer alltid tilbake, så da er det veldig greit å ha samlet opp litt energi. Først i en alder på 32 så kan jeg se at jeg har arvet en god del etter bestefaren min, han hadde også en stor lidenskap for både planter og matlaging. Det sies at det er sunt å ha forskjellige interesser, så da satser jeg på at det er bra for helsen med både planter,helsesko,og Ingrid Espelid tendenser ;) 
 

Love J_LU <3 

#OFFLINE

Hei hei! Har dere hatt en bra start på uken?

Det er noen dager siden jeg har oppdatert nå, jeg har rett og slett hatt en liten pause fra sosiale medier. Noen ganger dukker det opp slike pauser, da har jeg behov for å gjøre noe helt annet. Så denne helgen har tastene fått en pause mens jeg har brukt tiden min på andre ting. Mandagen traff meg veldig hardt, kroppen var rett og slett ikke klar for en ny uke helt enda. Så jeg bestemte meg for å holde helgen gående en dag til, denne uken får rett og slett tirsdag være mandag.

Siden helgen har fått en ekstra dag så ble det både fiskeburgerburger, frites, og Corona på menyen i dag, denne uken så passet det meg perfekt å gjøre et lite bytte på dagene :) I morgen er det tilbake til hverdagen igjen, da blir det siste innspurt før avreise til Haugesund. Ryktene sier at tropevarmen kommer til Oslo i morgen, så da ligger alt til rette for at det blir en perfekt start på uken!

Nyt kvelden, sørg for at du gjør den fin <3 Love J_LU <3 

I DON´T PLAY GOLF

Når jeg var hjemme på vestlandet og ryddet opp i garderoben min så var det en del ting som kom frem. Blant annet så dukket golf skoene mine fra Prada opp igjen, et par sko som helt klart ikke er egnet for vanlig byvandring. Skoene fenger meg like mye i dag, som den dagen jeg bet tennene sammen og dro kortet. Jeg har aldri betalt så mye for noen sko jeg har brukt så lite, men de lyser opp hele garderoben min. Det er så morsomt å gå gjennom gamle ting, det er ikke få ting jeg har samlet på opp gjennom årene. Jeg burde egentlig ha laget et eget innlegg med historien bak de forskjellige tingene, det hadde blitt underholdende det!

Det blir nok ikke noe golfing denne sommeren heller, men det er betryggende å vite at skotøyet er på plass tilfelle jeg bestemmer meg for å ta noen slag :) 


 

Love J_LU <3 

THE HUNT

Dette har jeg gledet meg til lenge, Mira Craig har kommet med et nytt fyrverkeri av en låt.Jeg elsker utrykket til denne damen,både sangen og videoen oser over av energi! Noe sier meg at det er mange som kommer til å riste løs til denne sangen i sommer. Gratulerer med både låt og video, du er rå! 

Klikk på bildet under for å se videoen.


 

Love J_LU <3 

SUMMER AT THE BALCONY

Flamingo glassene er på plass, nå ligger alt til rette for en lang og deilig sommer på balkongen! Det er tre ting som virkelig skaper sommerfølelse for meg,blomster, ananas og flamingoer. Det skaper så god stemning, det er umulig å ikke bli i godt humør av slike deilige fargeklatter. Den dagen jeg kjøper meg mitt eget feriested skal det bogne over av blomster,flamingoer og ananaser, noe sier meg at det burde bli i varmere strøk. Kanskje jeg burde fått meg en hytte som ligger omringet av palmer og blått hav? Et slikt fristed hadde gjort seg i vinterhalvåret.

Sommeren ass, uten tvil den beste årstiden vi har!
 

Love J_LU <3 

O.S.L.O

Tusen takk for denne gang, jeg har storkost meg hjemme på vestlandet! Regnskapet er ferdig, og jeg fikk også skviset inn en del kaffekopper sammen med venner. Nå sitter jeg på flytoget inn til Oslo,det skal bli koselig å komme hjem til både kjæreste og leilighet.

I morgen er det tilbake til daglige rutiner igjen, jeg lengter faktisk litt etter å få meg en ordentlig treningsøkt. Den siste uken har det blitt både lite søvn og mye farting rundt, så jeg kjenner at det skal bli godt å få kommet litt inn i rutiner igjen. Det er super morsomt når det er mye som skjer, men det tar også litt på kroppen når det er mange fridager på rappen. Jeg har tatt med meg noen nye treningsklær over fjellet, så i morgen er det ingen unnskyldninger som hjelper. Jeg er veldig for at det er viktig å kose seg, men det er bare så utrolig å hente seg inn mellom vært slag også:) Det har vært full rulle siden 16.mai, så nå skal det gjøre godt med noen dager hvor det ikke skjer noe spesielt bortsett fra  jobb.


 

Nyt kvelden! 

Love J_LU <3 

DATE NIGHT

Tiden går alltid fort når vi har det gøy, slik har det vært med denne snarvisitten her på vestlandet. I kveld går turen tilbake til Oslo igjen, så i går kveld ble det middags date med min mor. Det er så fint med slike "mimrekvelder", da dukker det alltid opp mange morsomme historier. Jeg sa jo at hun skulle få en bursdagsfeiring på etterskudd, så da var det ingen tvil om at det var sommerens første rosé vin som skulle i glasset i går kveld. Naboen kom også over en tur, så det ble riktig så koselig her i Kong Augvalds vei.

Jeg har hatt det så fint på denne hjemturen, så jeg er veldig glad for at det ikke er så lenge til neste besøk.Flybillettene er allerede bestilt, så den første helgen i juni er jeg tilbake igjen. Da er det sommerfest med søstre og brødre som står for tur, noe sier meg at det kommer til å bli en hysterisk morsom weekend. 


 

Nå må jeg få kommet meg over til regnskapsføreren min så jeg får signert de siste papirene, så trenger jeg ikke å tenke mer på papirarbeid før etter sommeren. Det er alltid en stor lettelse å få de papirene signert, det er først etter den signeringen at sommeren virkelig kan sette i gang.

Ha en strålende tirsdag der ute! 

Love J_LU <3 

MEMORIES

En ting som alltid er like morsomt når jeg er hjemme er å se gjennom alle tingene jeg har lagret her. Mesteparten av garderoben min står lagret her på vestlandet, bilder,bøker,avisutklipp o.s.v.

I dag har jeg åpnet opp en eske som er proppet fullt med saker som har vært i media de ti siste årene. Ti år faktisk, jeg må le når jeg ser hvordan ting så ut da. Jeg poserte som en stolt hane på førstesiden av avisen, jeg var virkelig klar for å ta Norge med storm. Det er ikke få ting jeg har fått opplevd i løpet av mine år i denne bransjen, jeg har nok reportasjen til å kunne tapetsere en hel leilighet. Min deltakelse på Farmen er uten tvil det som har skapt de største overskriftene, men ting startet egentlig mye lengre før det. Jeg har hatt utallig saker om mitt yrke som stylist og blogger, det er veldig spennende å se tilbake på hvordan ting har gått i årenes løp.

Det er noen saker som har betydd ekstra mye for meg, det er de sakene hvor jeg har hatt reportasjer i anerkjente aviser pga ting jeg har gjort. Jeg har hatt store oppslag i både finansavisen og kapital, oppslag som har dreiet seg om min karriere i denne bransjen. Ting var ganske annerledes når jeg startet opp, jeg er utrolig glad for at jeg kom inn i bransjen på den tiden jeg gjorde. Jeg har fått reist verden rundt med stylingkoffertene mine, noe innholdet her i pappeskene er et bevis på. Her finner jeg minner som jeg har tatt vare på i løpet av de siste 10 årene, det er så fint å se tilbake på alt jeg har fått tatt del i. Dere som har fulgt bloggen min gjennom alle år, husker sikkert hvordan jeg reiste rundt både i inn og utland. Husker dere når jeg hadde et eget innslag på sommeråpent gjennom en en hel sommer? Jeg fant nettopp avskjedskortet fra den fine gjengen jeg jobbet med på TV2 taket for mange år siden :) 

Det dukket også opp en egen stripe om meg i et tegneseriehefte, jeg kan fremdeles huske hvordan jeg brøt ut i latter når jeg åpnet det magasinet. Jeg er så ufattelig glad for at jeg har samlet på så mye som det jeg har gjort, det er hysterisk morsomt å se tilbake på alt som har skjedd de siste 10 årene.
Love J_LU <3 

HOME SWEET HOME

God morgen godtfolk!

Det er virkelig undervurdert å våkne opp hjemme i barndomshjemmet, det er få ting som er så deilig som å våkne opp til duften av nytrukket kaffe. Alt er så grønt og fint her hjemme nå, jeg setter så utrolig stor pris på slike ting når jeg bor i Oslo. Det er noe spesielt med å komme hjem til mor, slik kommer det alltid til å være. Jeg er jo vokst opp på landet, så jeg kjenner hvilke innvirkning grønne enger og brusende hav gjør med meg. Det er rene vitamininnsprøytingen for kropp og sjel! Hvor fresht er det ikke å kunne plukke friske blomster rett utenfor huset? Jo eldre jeg blir, jo mer setter jeg pris på slike ting :) 

Ønsker dere alle sammen en strålende mandag, sørg for at den blir fin!

 

Love J_LU <3 

SWEDEN

I går slengte vi oss i bilen for å dra over til Sverige på Harryhandel og lunch nede i båthavnen i Strømstad, en plass en bør ha god dose tålmodighet. Det er rart hvor gale folk blir når det kommer til billig bacon og løsgodis, jeg kan love dere at det var en god del svette fleecejakker over grensen der borte. Folk handlet ostepop som om det var deres siste mulighet noen gang, jeg var faktisk ikke klar over at det var mulig å løpe så raskt rundt i crocs. Den største divaen med den "kuleste" rånebilen spaserte rundt i en hettegenser med følgende tekst: Fuck you, jeg kjører Walks wagen.  Jeg døde litt, det er virkelig mange kreative klesplagg der ute.

Vi tok det hele som en dagstur så vi var ikke tilbake i Oslo før i går kveld. Bilen var lastet med både filtersigaretter og rosé vin, så nå er alt klart for noen deilige sommerkvelder på takterrassen :) 

Vi startet dagen tidlig i dag også, i skrivende stund så er vi på vei over fjellet. Jeg har et møte med regnskapsføreren i Haugesund i morgen, så da kombinerer jeg det med å kjøre over et lass med klær til Haugesund. Jeg har så mange klær jeg ikke bruker, så nå skal de slippe å oppta plassen i garderoben her i Oslo. 

Nyt søndagen videre kjære venner, så høres vi når jeg har kommet meg over fjellet!  

Love J_LU <3

ALMOST WEEKEND

Fordelen med at 17.mai var på en tirsdag, er at helgen kommer ekstra fort denne uken. Jeg kan faktisk kjenne det litt i kroppen fremdeles, det tar alt for lang tid å komme tilbake til de vanlige søvnrutinene mine. Det er veldig morsomt når det pågår, så da må vi vel tåle at vi er litt reduserte etter en slik feiring.

Men nå er det bare noen timer til helg igjen, jeg har siste innspurt med hjemmekontor i dag. Denne helgen får jeg besøk fra vestlandet, så jeg vil komme i mål med alt før det ringer på døren.

Jeg er i full gang med å planlegge et nytt konsept som jeg skal starte opp med på sensommeren, så da er det alltid en god del mailer som må skrives. Dette konseptet er noe jeg har tenkt på lenge, et konsept som jeg kommer til å kjøre rundt hele landet. Hvem vet, kanskje det også kommer til ditt hjemsted. Denne gangen skal jeg stå for alt selv, det skal bli 100% meg. Det er ingen management som står bak, dette er det kun jeg som skal forme. Jeg har allerede booket sted for lanseringen, så satser jeg på at de siste bitene faller på plass i løpet av de neste ukene. Men jeg kan love dere en ting, dette er et konsept som jeg vet det er mange som kommer til å få glede av der ute:) 


 

Love J_LU <3 

WHEN THE PARTY´S OVER

Er det flere som trengte en liten timeout etter årets 17.mai feiring? Jeg var så ferdig som det var mulig å bli, jeg hoppet til sengs med en gang jeg kom hjem fra jobb i går. Eurovision Drag Contest og 17.mai tappet meg for all energi, men tro meg jeg hadde det så utrolig morsomt! Vi startet med champagnefrokost hos Kjetil og Stian, før vi dro videre til slottet for å se på togene, så avsluttet vi det hele med grilling på Sørenga.  17.mai er fremdeles den fineste dagen i året, men neste år skal jeg sørge for at jeg ikke har noe som helst på timeplanen dagen etter. Tusen takk til alle som var med på å gjøre dagen fantastisk, dette kommer jeg til å leve på lenge!

Jeg lot kamera få seg en pause på 17.mai, men her har dere litt stemningsbilder fra mobilen:

Håper dere også hadde en fantastisk feiring!


 

Love J_LU <3 

17.MAI

Gratulerer med dagen kjære lesere, endelig er det tid for årets 17.mai feiring! Jeg ønsker dere alle sammen en strålende feiring, sørg for at dagen blir fin. Dette er ikke dagen for å spare på noe, nå skal vi kose oss maksimalt!  


Blazer/Selected.Skjorte/Jean Paul.Bukse/ Dolce & Gabbana. Sko/Prada. Solbriller/ Ray Ban. 

Love J_LU <3 

HAPPY BIRTHDAY MOM !!!

Jeg får ikke gitt deg noen bursdagsklem i år, men om noen få dager skal du få både bursdagsklem,gaver, og noen bobler i glasset. Bakdelen med å feire 17.mai i Oslo er at jeg ikke får mulighet til å feire bursdagen til min mor, som også er på 17.mai. Jeg vil bare si tusen takk for all den støtten jeg har fått i årenes løp, du har alltid vært der og heiet på meg. Mange kloke ord har jeg fått på min vei, men det er kanskje først nå i voksen alder at jeg ser meningen i alt du har fortalt meg i årenes løp. Det er så utrolig mange ting jeg har arvet etter deg, gode verdier som jeg alltid kommer til å ha med meg på min vei. Du har hatt litt av en oppgave her i livet, du har både hatt morsrollen og farsrollen i min oppvekst. To roller som du har mestret på en veldig bra måte, jeg er veldig stolt og takknemlig over den oppveksten jeg har fått. 

Jeg kan med hånden på hjertet si at du ikke fikk et A4 barn når jeg kom til verden en vinternatt i 83, men det er ikke mange som har så mange morsomme historier som det vi har. I barndomen min var det dyr som var min store lidenskap, en lidenskap som du engasjerte deg veldig i. Sammen har vi både bakt kaker til hester som hadde bursdag, stått opp på nettene for å varme opp melk til alelammet som jeg hadde i kjelleren, sprunget om kapp etter kaniner som hadde stukket av, spikret sammen hønsegårder, tatt vare på hamsterunger som moren ikke ville ha, listen kunne fortsatt i evigheter....

Dyreinteressen roet seg med årene, da var det mote og reise som var det store i livet mitt. Jeg vet du ikke var så utrolig begeistret over at jeg flyttet inn til Oslo, men du støttet opp om mine drømmer. Du kan nok mer enn de fleste i distriktet når det kommer til mote, hver eneste dag ringte jeg hjem og fortalte om det nye jeg hadde lært. Du fikk også et innblikk i hva som skjuler seg bak både bransje og kjendisliv, telefonsamtalene våre ble en daglig rutine etter at jeg flyttet fra vestlandet. Du er også kanskje den damen på Avaldsnes som har den største toalettvesken i nabolaget, et ekte bevis på at du har en sønn som jobber som stylist. 

Etter en stund så begynte jeg selv å komme frem i media, en ting som fremdeles kommer overraskende på deg. Jeg pleier aldri å gi noen forvarsel på ting som skjer, du leser om det på lik linje med alle andre. Det er ikke få ganger at du har blitt fortalt om ting som står på trykk eller blir sendt på TV, men jeg liker å overraske deg gang på gang. Alle har gått av litt action i hverdagen, så det er noe jeg har tenkt å fortsette med :) Det er ikke bare medieoppslag som har overrasket deg etter at jeg kom inn i denne bransjen, du har også måtte venne deg til at jeg alltid er på farten. Det har i perioder gått veldig lang tid mellom hver gang du har sett meg, men når vi først møtes så tar vi igjen alt det tapte. Jeg er veldig glad for at jeg har akkurat deg som mor, jeg vet at du aldri er mer enn en telefonsamtale unna. 

Jeg vet det blir full feiring med både middag og kaker i dag, jeg håper du får en helt fantastisk dag!

Gratulerer så mye med dagen mamma, jeg er utrolig glad for at jeg har deg i mitt liv <3  

Love J_LU <3 

EUROVISION DRAG CONTEST

Da er alt klart for kveldens store happening, dette kommer til å bli utrolig morsomt! Jeg gleder meg til å se alle bidragene, i kveld blir det mye paljetter,stort hår og markerte liplinere. Jeg er jo en "drag hag", så jeg nølte ikke et sekund når jeg fikk spørsmål om å sitte i årets jury. Dette kommer til å bli hysterisk morsomt!

Følg med på @jonlundemoen på snapchat, så skal jeg dele en god del smakebiter fra kvelden :) 

På en kveld som dette så er det obligatorisk med paljetter, så det var ingen tvil om hva som skulle bli kveldens antrekk!

Jakke/Moods of Norway. Smoking bukse/Tiger.Tee/Zara.Sko/Adidas.Solbriller/Ray Ban 

Love J_LU <3 

MORNINGS LIKE THIS

God morgen godtfolk! Er det flere som nyter fridagene?

Jeg kom i mål med alle gjøremålene mine i går, så nå er det bare til å lade opp til Eurovision Drag Contest i kveld. Det er så sykt deilig med morgener som dette, nytraktet kaffe, varme rundstykker og frisk frukt. Det er pokker meg livet det, på morgener som dette så er det en selvskreven regel med en rolig start på dagen. 

Kakebunnene står klar i kjøleskapet, så nå er det bare til å sette alt sammen i morgen tidlig. Det kommer til å bli tidenes kaloribombe på hele 4 etasjer, det er festkaken sin det! 

Kanskje noen av oss sees på showet i kveld? Viss ikke så kan dere få med dere mange godbiter på snapchat @jonlundemoen. Det kommer til å bli et helt rått show i kveld, jeg gleder meg til å sitte i årets jury. En ting er sikkert, i kveld kommer det til å regne paljetter over hele Oslo!

 

Love J_LU <3 

FORBEREDELSER

Det stemmer at jeg ikke har noe bunadssølv å pusse, men allikevel er det en del ting å ta tak i før årets 17.mai feiring braker løs. I morgen skal jeg sitte i juryen til årets Eurovision Drag Contest, så jeg prøver å komme i mål med det meste i dag. Alt av klær til både 17.mai, og til morgendagen skal strykes og henges klart. Årets festkake er påbegynt, frisørbesøk er det satt av tid til i morgen, så nå gjenstår det bare å stille seg på alle fire og få meg en omgang med litt sommerglød med St.Tropez. Heldigvis så er vi invitert bort på 17.mai frokost i år, så vi kommer til dekket bord på morgenen.

Er det flere som bruker søndagen på å få i orden de siste tingene som må på plass, eller tar dere siste innspurt i morgen? Alt ligger til rette for at årets feiring blir helt perfekt, jeg gleder meg til å feire dagen sammen med så mange forskjellige venner. I fjor ble det en rolig feiring hjemme på vestlandet, så dette året skal jeg virkelig ta igjen alt det tapte. Måtte det bli sol og strålende himmel!! 


Jeg har ansvaret for å mekke en ordentlig festkake til årets frokost, så for første gang i mitt liv så skal jeg prøve å få laget en saftig Pavlova. Jeg tenkte jeg skulle utfordre meg selv med å lage kombinasjon av marengs,sjokolade og bringebærgele i flere etasjer. De første etasjene er allerede laget, så da er det bare til å sette alt sammen på morgenen og kjøre på med masse krem,frukt og bær. 


17.mai er uten tvil den fineste dagen i året, det er det første ordentlige tegnet på at sommeren kommer! Jeg gleder meg så sinnsykt til champagnefrokost,tog og grilling sammen med gode venner, dette skal bli så gøy!

 

Love J_LU <3 

WEEKEND

Da gjenstår det bare å sende inn de siste papirene til regnskapsføreren min, så kan jeg ta fatt på langhelgen. Er dere i mål med alt som skal handles inn til 17.mai? Jeg skal ha en hissig runde i butikkene i dag, så slipper jeg å stresse med det i helgen. Det er jo siste åpningsdag på polet i dag også, så der kan jeg sikkert vente meg tidenes kø med folk som skal hamstre bobler i 17.mai frokosten. 

17.mai er uten tvil den fineste dagen i året, jeg gleder meg til å ta på meg finstasen og se Oslo fra sin fineste side! I fjor ble det feiring hjemme i Haugesund, så jeg gleder meg ekstra mye til årets feiring her i Oslo. Jeg har mange fine tradisjoner for denne dagen, det er liksom kun den ene dagen i året at de tas frem.

En av tradisjonene er å spise rekesmørbrød på taket til Grand, på 17.mai er det helt klart obligatorisk!  Har dere noen spesielle tradisjoner for 17.mai? Jeg kan tenke meg at mange av dere allerede er i gang med å pusse bunadssølvet ;) 

 

Love J_LU <3

BLUE LOVE

De som sier at kjærlighet ikke kan kjøpes har aldri kjent følelsen av å ha et par nye Prada sko på føttene. 

Prada er helt klart et av mine favoritt merker, jeg har samlet på en rekke forskjellige godbiter opp gjennom årene. Det er en spesiell følelse over å kjøpe seg noe ordentlig, noe som har krevd sine prioriteringer. Det har blitt noen perioder med knekkebrød og tubeost på meg, men på grunn av det så har jeg også hatt mulighet til å kjøpe meg forskjellige godbiter. Denne sommeren har nok en gang forelsket meg i et par sko fra Prada, den blåfargen er bare så sinnsykt deilig! Jeg mener helt klart at det er verdt å spise litt dårlig tubeost og knekkebrød for en slik investering.Bildene er lånt fra www.prada.com

Love J_LU <3 

SUMMER VIBES

#acne #flamingo #summer

Jeg kom over noen bilder i arkivet fra i fjor sommer, bilder som vekker minner fra en veldig fin tid. Det var mye som skjedde sommeren 2015, jeg savner alle de fine stundene med vennen mine. Jeg savner de sene kveldene, alle de gode samtalene, de lange turene, havet, sommernettene og de leskende drinkene.Det var mange minner som ble skapt den sommeren, gode følelser som jeg fremdeles kjenner på. 

Jeg skal gjøre alt jeg kan for at denne sommeren blir minst like minnerik og fin som den jeg hadde i fjor, husk på at du er alltid din egen lykkes smed <3 

Spenn på deg skoene og sett i gang allerede i dag!  

Love J_LU <3 

HELLO PARIS !

Det er ikke ofte jeg spretter proseccoen og danser naken rundt i leiligheten før klokken har passert 17:00 på en tirsdag.

Men i dag tikket det inn en mail fra Paris, en mail som gjorde det til en selvfølge å sprette en flaske med bobler. Jeg har blitt invitert til en stor VIP happening i Paris, jeg er den eneste bloggeren fra Norge som har blitt invitert over. Hvor sykt er ikke det??? Det er kun 5 bloggere hele Europa som har blitt invitert over, så det er virkelig en stor ære at jeg er blitt plukket ut som den eneste bloggeren fra Norge! Dere er enige med at det er innafor å finne frem boblene da?

Paris er jo den byen som har størst plass i hjertet mitt, neste måned så sees vi endelig igjen. Denne turen kom som bestilt, det passer så sinnsykt bra med en ordentlig inspirasjonstur nå! Det er over to år siden jeg var i Paris sist, så det skal bli så sykt deilig å komme tilbake til alt det jeg er så sinnsykt glad i.

Jeg er allerede i gang med å planlegge garderoben som skal få bli med meg over til verdens største moteby....

Er det noen jeg skal takke for at jeg får de mulighetene jeg får så er det dere lesere, jeg setter så utrolig stor pris på at dere er med og motiverer og engasjerer meg. Uten dere så hadde det ikke eksistert noen blogg <3 

 

Love J_LU <3 

HOMOFILI ER IKKE EN LEGNING, SYKE MØKKAMENNESKER

Som jeg skrev i går, så har det blitt ganske hett på sosiale medier etter at jeg postet innlegget om den mye diskuterte videoen til Jehovas vitner. Det har kommet inn så utrolig mange fine meldinger, men det er også en del ugress som trenger seg gjennom overflaten. Slike kommentarer gjør ikke noen forskjell på min hverdag, men det får meg til å fundere på hvem personen bak kommentaren er. Det er virkelig mange triste skjebner der ute, det er noe som alltid viser igjen i et kommentarfelt.

Jeg ble sittende igjen med en del spørsmål etter å ha lest gjennom kommentarene, så jeg setter sammen et innlegg som tar for seg akkurat dette. Tenk at det er voksne mennesker som står bak en del av kommentarene og holdningene....

 

"homofili er ikke en legning jævla syke møkkamennesker". Så da mener du at det er en sykdom? Da mener du helt klart at jeg er et "møkkamenneske", her hadde det vært spennende å få høre hvorfor du ser på meg på den måten. Jeg håper virkelig at du ikke har egne barn som du viderefører dine verdier til, det hadde vært ufattelig trist.

"Faktisk finnes det homofile blant Jehovas vitner, men de har av respekt og kjærlighet for sin Gud, valgt å ikke leve et homofilt liv". Seriøst? Mener dere oppriktig at homofile da bør leve et liv uten kjærlighet? Jeg håper for all del at du aldri får homofile barn. 

En annen ting er at JV tror ikke at menneskene skal til himmelen, men leve her på jorden, under helt andre forhold en det vi erfarer i dag. Bibelen kaller det et paradis(park eller hage) hvor mennesker skal ha evig liv, ingen krig, ei heller kriminalitet, eller sykdom, osv osv...De tror heller ikke på noe helvete, en kjærlig Gud ville selvfølgelig ikke skape noe sånt forferdelig.

En ting jeg lurer på? Du vil gjerne ha respekt for hvem du er og hva du er, hvorfor driver du da og hetser andre som har et annet syn på ting en deg?

De hater ikke homofile, men å leve legningen sin ut er ikke godtatt. Si meg, hvem i all verden kan leve et godt liv uten kjærlighet? Skal de homofile da bare sette lokk på sine følelser? Voksne mennesker må få tro på det de vil, men for meg så er det forkastelig når slike budskap kommer frem i en film som er rettet mot barn. Budskapet deres er hetsende for homofile, det burde faktisk ikke vært lovlig å komme ut med slikt. Hva hadde skjedd om jeg hadde laget en slik film om mennesker med en annen hudfarge?

Hva var denne filmen så skremmende med?

Vi må respektere hva JV står for !!!!!!

De hater ikke homofile, men å leve legningen sin ut er ikke godtatt.

De mener at denne lille tiden vi har på denne jorda er så kort i forhold til evigheten.

Når alt kommer til alt så er det nok de som virkelig har SANNHETEN . De forandrer ikke på lover å regler, de følger bibelen å dens budskap.

Kirken derimot forandrer noe hele tiden, dermed sagt så enkelt som at de følger vertfall ikke bibelen !!!

Helt ærlig, ser du ikke hva som er galt med denne videoen?  Så homofile skal bare overse at de er homofile da?

Om JV skulle tillate å leve ut sin homofile legning å fikk det godtatt....kan vi ta ett eksempel som at Vil du drikke fra en bøtte med vann som var tilsatt en dråpe saulevann? Nei sier vi .....blir det samme som å tillate utroskap , homofeli etc ....en menighet eller kirke skal være REN !!!! Ser at mange av dere vil til himmelen ???? Hva i alle dager skal dere opp der å gjøre???????? Gud har vell skapt jorden for at vi mennesker skal være på den , vi skal vell ikke likestille oss med Gud å Jesus ???? Nei kjære dere alle negative mennesker som hetser Jv å andre små menigheter...SNU dere heller å fei for deres egen dør....se hva dere er medlemmer av ? MVH ei som ser at JV følger bibelen å ser opp til at de bruker av sin dyrebare fritid på å forkynne fra dør til dør, uten å få ei krone for det

Så du mener at homofili er skittent? Du sammenligner det oppriktig med "saulevann" og utroskap? Jeg skulle ønske jeg kunne gi deg en god og varm klem, det virker som om du hadde trengt det <3 

Si meg en ting, hvorfor er det ingen med de meningene som vil uttale seg til media? Jeg skulle ha invitert alle sammen på en kopp kaffe, og noe godt å bite i, så kunne vi hatt en ordentlig samtale. Det er bare så mye koseligere :) 


 

Love J_LU <3 

BREAKFAST OUTSIDE

Slike morgener som dette har jeg lengtet lenge etter.

Jeg har rigget meg til med frokost utendørs i dag, dette er pokker meg livet! Mandag betyr hjemmekontor, så det passer meg helt perfekt å kunne ha det utendørs. Alt vi har plantet begynner å spire og gro nå, så det begynner å bli riktig så koselig her på utsiden. Det er denne årstiden jeg lever for :)

Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om en ny frokost favoritt, en liten anderledes vri på smoothie bowl. Dette er mer en kombinasjon av havre/fruktgrøt. Du tar utgangspunktet i en vanlig smoothie, forskjellen er bare at du blander inn så pass mye havregryn at det hele blir til en tykk grøt. I dagens blanding var det 1 appelsin,1/2 ananas, havregryn og ananassaft. Jeg toppet grøten med jordbær,kokosflak,chiafrø og lime. En super frisk start på dagen som gir deg masse energi .

Ønsker dere alle sammen en strålende start på uken, sørg for at dere får maksimalt ut av godværet!
 

Love J_LU <3 

VEGAN BARBECUE

Det er få ting som kan måle seg med å kunne gå i shorts og singlet fra morgen til kveld, endelig har sommeren inntatt Oslo! Denne søndagen har vært helt perfekt, måtte denne sommeren bli lang og fin:)

Vi har hengt ut på Oslo Vegetarfestival hele dagen, for et genialt konsept! Det var veldig mangen som hadde tatt turen ned til festivalen i dag, det er ingen tvil om at denne festivalen er kommet for å bli. Det var så mange dyktige mennesker som laget  så mye forskjellig god mat, det var helt umulig å ikke bli inspirert. Vi fikk handlet med oss en del forskjellige varer hjem, så vi avsluttet dagen med vegan barbecue hos noen venner. Det er så mange forskjellige muligheter når det kommer til vegetar mat, jeg gleder meg til å teste ut de forskjellige tingene.

Det er ikke bare grillen som ble varm i dag, det har også blitt ganske varmt her inne på bloggen. Etter gårsdagens intervju har det haglet inn med tilbakemeldinger, jeg har over 100 meldinger som jeg ikke har fått svart på enda. Når vi er så heldige og har så nydelig vær så vil jeg ikke bruke hele dagen på å sitte foran en skjerm. Jeg skal sette meg ned og svare på alt i morgen tidlig, det er veldig fint å se at så mange arrangerer seg. Det har også tikket noen usaklige meldinger med hat, noe det ikke er vits å bruke energi på. Slike meldinger går direkte i søppelkurven, så det er ikke vits å bruke energi på å sende inn slikt svada. Dra heller ut i solen og kos dere med gode venner, det vil gi deg så utrolig mye mer :) 

 

Love J_LU <3 

@ GOD KVELD NORGE

I går ble saken om blogginnlegget mitt sendt på God kveld Norge, hvor Finn Schjøll og jeg ble intervjuet. Jeg syns det er så utrolig bra at denne saken har blitt satt i fokus, det er så viktig at vi sier i fra når det er ting som ikke er som de skal være. For de som ønsker å få det med seg så ligger hele intervjuet ute på TV2 Sumo.

Tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene etter gårsdagens sending, det er så hyggelig at så mange har engasjert seg:)


 

Love J_LU <3 

HOLMENKOLLSTAFETTEN

Det er ikke ofte vekkerklokken min ringer klokken 08:00 på en lørdag, men i dag er det klart for Holmenkollstafetten her i Oslo. Nå er energilageret fullt opp med bananpannekaker, yoghurt,nøtter og bær, så nå gjenstår det bare å snøre på seg løpeskoene og komme meg til startpunktet. I år skal jeg løpe som ledsager for blindeforbundet, så jeg skal løpe sammen med en som er blind/svaksynt. Vi har vært utrolig heldige med været, så alt ligger til rette for at det skal bli en super dag ute i løypen. Når startskuddet for Holmenkollstafetten går så blir det en folkefest her i Oslo, jeg gleder meg til å få ta del i dette arrangementet!

Hele løpet blir sendt på TV2 sportskanalen fra klokken 13:30, så da har dere som ikke bor i Oslo også mulighet til å få med dere den store folkefesten. 

Ønsker dere alle sammen en strålende lørdag, kanskje vi sees ute i løypen? 


 

Love J_LU <3 

THE WEEKEND

Nyter dere langhelg og fint vær?

Det er slik det skal være i mai, nå er det tid for parkliv,grilling og utepils! Vi har hatt besøk av svigermor de siste dagene, så på Kristi Himmelfartsdag ble det byvandring i solskinnet. Oslo viser seg fra sin beste side nå om dagen, så det er superkoselig å bare rusle rundt og nyte de fine dagene. Hverdagene går med til jobb, så det er ikke ofte vi er på slike byvandringer. Vigelandsparken var selvfølgelig obligatorisk å vise frem, finere park skal du lete lenge etter! 

Resten av helgen er det satt opp fullt program, i morgen skal jeg delta i Holmenkollstafetten, og på søndag er det tid for den årlige vegetarfestivalen. Jeg har ikke fått med meg Oslo vegetarfestival før, men jeg har hørt at det er den perfekte plassen for å hente inspirasjon til kjøkkenet. Festivalen byr på en rekke spennende matkurs som jeg har store planer om å få med meg. Jeg er spesielt giret på å få med meg det ene kurset hvor det dreier seg om saftige raw brownies. Mmmm!!!

Alt ligger til rette for at det skal bli en strålende helg her i Tigerstaden :)Nyt helgen kjære venner, sørg for at du bruker den til noe som gjør deg godt ! 
 

Love J_LU <3 

TUSEN TAKK FOR ALLE TILBAKEMELDINGER

Jeg må bare få si tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene som har tikket inn etter gårsdagens innlegg, jeg blir helt satt ut over hvordan folk har engasjert seg rundt denne saken. Det er så fint å se at det ikke bare var jeg som ble uvel av videoen til Jehovas vitner. Etter jobb i går ble nedringt av journalister som ønsket flere uttalelser rundt videoen, det ble så mange tilbakemeldinger at jeg valgte å sette på flymodus i går kveld. Jeg har lest alt av mailer og meldinger, men nå skal jeg sette meg ned og få svart på alt som har tikket inn. Jeg blir oppriktig stolt over hvordan folk har engasjert seg! Det gleder meg veldig at det er så mange fine foreldre som snakker med barna sine om dette temaet, det er noe som samfunnet vokser på. 

I videoen kommer det tydlig frem at hverken barnet eller læreren har noen fordommer rundt dette temaet, det er moren som kommer med de gale uttalelsene. Jeg mener at det er viktig at vi som bloggere bruker stemmen vår på saker som dette, sosiale medier er et helt fantastisk verktøy for å nå ut til folket! Det har nesten bare kommet positive tilbakemeldinger etter innlegget, men selvfølgelig så har det også tikket inn noen negative. Jeg vil bare få ut en ting til når det kommer til denne saken, jeg sover fremdeles veldig godt på nettene. Jeg er hverken støtt eller såret, jeg blir bare jævlig forbannet over hvordan voksne mennesker skaper fordommer hos barn. Når jeg ser ting som dette så føler jeg at det er en plikt at vi som voksne mennesker setter ned foten og viser at det ikke er greit å gå frem på den måten.

Hvis det ikke er noen som våger å si i fra så blir det heller ingen forskjell...


 

Love J_LU <3 

HOMOFILE KOMMER IKKE TIL HIMMELEN

I dag fikk jeg tilsendt denne videoen som er laget av Jehovas vitner, en video som provoserte meg noe jævlig.

At det i det hele tatt fremdeles eksisterer mennesker som er så langt opp i snyteskaftet trangsynte sjokkerer meg. Jeg har flere homofile venner som er vokst opp i hjem fra denne religionen, venner som har har blitt avvist av sine familier på grunn av sin legning. Denne "fargeglade" tegnefilmen får meg til å få en vond smak i munnen, den er laget på en utrolig kvalmende og støtende måte. Jeg vet det er mange mennesker der ute som sliter med å stå frem med sin legning, denne videoen er bare med på å gjøre det enda vanskeligere. Jeg mener at denne videoen setter hele religionen i et usedvanlig dårlig lys, det er faktisk ikke mulig å forandre sin egen legning.

Tenk at det fremdeles eksisterer mennesker som mener at homofili ikke kommer gjennom en eventuell himmelport, mener de seriøst at det å elske en av samme kjønn gjør deg til et dårlig menneske? I så fall så har jeg virkelig ingen ønske om å komme inn i dette "paradiset". Det at jeg er homofil gjør meg ikke til et dårlig menneske, jeg kan med hånden på hjertet si at jeg gjør min del for å gjøre en forskjell. Dessverre så spiller det ingen rolle i følge denne videoen, da må jeg nok først gå over til det motsatte kjønn før jeg får innpass gjennom denne deilige himmelporten.

Tenk at det er voksne mennesker som står bak denne videoen, de burde skamme seg hele gjengen!  

Love J_LU <3 

GUESS WHO´S BACK

Det fine været er tilbake, kirsebærtræne står i full blomst, nå er det bare til å nyte godværet!

Jeg kjenner at energinivået stiger når jeg våkner til slike dager, det gjør så utrolig godt når solen varmer på den vinterbleke huden. Jeg burde egentlig bodd i et land som hadde sommer året rundt, det hadde gjort meg til et mye bedre menneske. Alt blir så mye lettere når været samarbeider med meg, jeg får et helt annet energinivå. 

Nå som godværet er på plass så skal jeg få maksimalt ut av dagene! 


 

Love J_LU <3 

MEXICAN TUESDAY

Jo eldre jeg blir, jo mer værsyk blir jeg.

Jeg blir helt surrete i hodet av det varierende været, kan vi ikke bare få sommeren i gang nå? I dag er det et tungt høstvær som ligger tungt over hele Oslo, det irriterer meg at jeg lar meg påvirke av det som er utenfor vinduet. Jeg måtte gå en lang tur for å få ristet av meg værsyken i dag, resten av dagen skal tilbringes innendørs. I kveld blir det tacosuppe og serier, så satser jeg på at solen kommer tilbake i morgen :) 
 

Love J_LU <3 

NEW WEEK

Er dere ikke enige i at mandagen alltid kommer litt for fort på? Denne helgen har vært så utrolig deilig, men jeg skulle så veldig gjerne ønske at den hadde vart en dag lenger. Jeg blir liksom aldri helt klar til mandagen kommer, den kommer alltid litt uventende på.

Men jeg er kanskje ikke den personen som skal levere inn den største klagen, denne mandagen har jeg nemlig hjemmekontor. Jeg har rigget meg til med nytraktet kaffe og en digg frokost, i dag må jeg få ryddet ordentlig opp i mailboksen. Planleggingen av de siste showene før sommeren må gjøres ferdige i dag, så det er bare til å riste av seg helgemoduset og sette i gang med mandagens gjøremål. 

Ønsker dere alle en strålende start på uken, håper dere også har hatt en bra weekend! 

Love J_LU <3 

VEGAN BURGER

Dere som følger meg på snapchat (@jonlundemoen) fikk garantert med dere at lørdagskvelden gikk med til å mekke burgere og drikke prosecco. Når jeg først har blitt samboer så må det jo feires!

For en stund tilbake så jeg at Belinda la ut noen bilder av en vegan burger, så det var den oppskriften jeg prøvde meg på i går. Her snakker vi saftig burger med mye smak, jeg får vann i munnen når jeg tenker tilbake på gårsdagens herremåltid.

Du trenger følgende:

1pk Kidney bønner,2pk kikerter,1 godt modnet banan, 1/2 rødløk, 1 fedd hvitløk, 1 gulrot, salt,pepper,chili og gurkemeie.

La kikertene og Kidney bønnene koke i 20 minutter, finhakk rødløk og hvitløk, og rasp opp gulroten. Mos inn en banan og kna deigen til alt sammen blir fritt for klumper.(bananen sørger for at burgerne holder seg sammen) Tilsett krydder etter eget ønske, jeg laget en spicy variant. Stek burgerne til de får en sprø skorpe på hver side.

Server dem i et burgerbrød sammen med en sprø salat.

Jeg prøvde meg på å lage mine egne burgerbrød i går, noe som ikke gikk helt etter boken....Mine burgerbrød ble så harde at jeg kunne slå inn spiker med dem, så jeg måtte fint ta turen ned til Coop for å kjøpe noen som var vesentlig mykere ;)

Dette er helt klart en burger du burde teste ut! 

 
 

Love J_LU <3 

01.05.2016

I dag fikk vi endelig kommet oss til plantasjen, nå skal det pokker meg bli koselig utenfor!

Det var helt klart ikke bare vi som hadde bestemt oss for å bruke1.mai til å freshe opp på utsiden, folk stod i kø for å handle inn planter og frø. Jeg gleder meg til alt er på plass, da skal jeg tilbringe alle kveldene på utsiden. Den perioden vi går inn gir meg så mye energi, jeg føler jeg har ventet på våren i årevis. Nå begynner alt å spire og gro, denne våren skal nytes maksimalt!

Planen er å få det veldig fargerikt på utsiden, her snakker vi om mengder med planter, fargerike møbler, og selvfølgelig noen rosa flamingoer i plast. Jeg skulle egentlig ha ønsket at alt stod klart i går, men jeg regner ikke med at det skal ta så alt for mange dagene før ting faller ordentlig på plass.

Ha en riktig fin søndag der ute, håper helgen har gjort dere godt :) 

 

Love J_LU <3